Hjælp os med at hjælpe

Vi har ca. 75 frivillige i genbrugsbutikken og varmestuen. De gør en stor og vigtig indsats og får til gengæld glæden ved at være med til at gøre en forskel og være en del af et dejligt fællesskab, hvor vi lægger vægt på rummelighed, nærvær, varme og respekt- og ikke mindst humor.

Vi får nu brug for endnu flere til den nye store genbrugsbutik i Megacentret i Holbæk, Frejasvej 24, 4300 Holbæk
Ring til Kurt 24643681 eller endnu bedre kom forbi og få en kop kaffe og en god snak.

Vi vil altid gerne have nye frivillige både i butikken og varmestuen.

Vi aftaler faste vagter, feks. én dag om ugen, eller en dag hver anden uge. Eller vi aftaler vagter ad hoc, så det passer ind i dine andre gøremål.

Der er 2-3 medarbejdermøder årligt, hvor der orienteres om vores arbejde hér i Holbæk og på landsplan; vi spiser sammen, hygger og udveksler erfaringer og idéer. Derudover er der en årlig medarbejderudflugt. Der er også mulighed for at deltage i Kirkens Korshærs kursus for frivillige, rundvisning i andre genbrugsbutikker og væresteder og i korshærens årsmøde.

Har du tid i overskud og lyst til at gøre noget, der hjælper andre, så ring på 5943 9090.

Bliv frivillig i varmestuen

Du hjælper med at servere morgenmad og middagsmad for brugerne, løse praktiske opgaver og så handler det om at være tilstede i varmestuen og tale med brugere der har lyst og brug for det.

Vi har brug for at få dækket vagter mandag-fredag, kl.
9.00 – 12.00 og 12.00-15.00. lørdage 9.30.13.30

Bliv frivillig i genbrugsbutikkerne

Du indgår i de mange forskellige opgaver der er ved at drive genbrugsbutikker. Vi aftaler sammen hvilke opgaver du skal løse. Det kan feks. være sortering, dekoration, kundebetjening og chauffør-tjans på vores varevogn med lift.

Vi har brug for frivillige til butikken i Holbæk.

Bliv frivillig med det, du er god til

Du har måske hænderne rigtig godt skruet på til håndværksmæssigt eller praktisk arbejde. Dét er der god brug for i vores huse i Klosterstræde og på Havnevej i Holbæk.

Du har måske en faglig baggrund, som kan gøre nytte og hjælpe vores brugere. Mange områder ville være oplagte; feks. socialrådgiver, fodpleje, fysioterapi, afspænding, tandpleje, frisør, dyrlæge, håndværker. Eller måske har du viden, der kan hjælpe os ved konkrete opgaver, feks. it og web, butiksindretning, kreativitet, fundraising.

Dronning Margrethe sagde blandt andet i sin nytårstale 2013:

“Der er dog dem, der gerne byttede deres egne problemer mod de bekymringer, jeg lige har beskrevet. De mennesker, der for alvor kan have det svært i højtiderne, er dem, der slet ikke har nogen familie at brydes med om den slags, eller som har en familie, hvor langt tungere problemer skygger for glæden.

Jeg vil gerne i aften sende mine varmeste nytårshilsener til alle, der kæmper med sygdom eller ensomhed, med misbrug eller hjemløshed.

Jeg sender også min hilsen til de mange, der bruger helligdagene på at hjælpe netop dem, der har det sværest. De har erfaret, hvor meget det giver én selv, når man glæder andre. Deres indsats er uundværlig, og de fortjener anerkendelse og en stor tak fra os alle.”

I Kirkens Korshær er det ikke bare i julens helligdage, at mange gør en uvurderlig og uundværlig indsats. Det sker året rundt.

De mange frivillige i Kirkens Korshær i Holbæk yder over 18.000 timers arbejde. Det svarer til 9½ fuldtids-stilling. Så det er ikke mindst de frivilliges indsats, som gør det muligt at vi kan være her i Holbæk. Det er de frivillige, som gør det muligt at vi kan arbejde blandt socialt udsatte og udstødte. At vi kan gøre en forskel.